Terug

Lokaal

De plek waar ik woon is zo gek nog niet

Braadbaas. Keukengerei. Haal hier je bestek is een keer. Heb je meteen je wandeling gehad. Pap meteen is aan met de werknemers van deze winkel. Het zijn mooie gasten.

Markt. Groentekraam. Haal hier je avocado’s eens. Je zal versteld staan van de prijs en kwaliteit. Plus, je bent even buiten geweest en je hebt weer wat mensen gezien. Leer Maassluis kennen, pap eens wat aan met de mensen om je heen. Zo gek is het niet.

Notenkraam. Je zou denken dat het te duur is, of teveel gedoe. Maar zo’n zakje noten is alles waard. En nog goed voor je ook. Ook leer je meteen de lokale notenboer kennen. Toffe gast is dat altijd. Probeer het maar eens. Of trakteer je vrienden is een keer.

Stoffenkraam. Haal eens een haaknaald en een bol wol bij de stoffenkraam en haak je eigen muts. Kan gewoon. En zo moeilijk is het niet. Toch problemen? Kom eens een middagje langs bij oma. Zij leert het je met alle plezier.

Haal je favoriete stofje bij de markt en maak je eigen kimono. Leer het van de tofste lerares. Het is niet zo moeilijk als dat het lijkt. Kom in je eentje of maak er een uitje van met je vriendinnen. Ontdek het talent dat in je zit. En hoe leuk het is om je eigen kleding te maken.

Boerderij. Kom eens langs bij de dieren of haal je melk vers. Maak er is een dagje van. Je zal er geen spijt van krijgen. Het is nog om de hoek ook. Meteen je wandeling of fietstochtje gehad. In je eentje of met goed gezelschap. Met die vriend die je al een tijdje wil spreken. Probeer het eens.